Alla inlägg under november 2014

Av Cornelia - 18 november 2014 19:05

Idag valde jag att skriva lite om deppstatusar eftersom de ofta förekommer. Jag själv har inget att skriva ut på sociala medier angående mina känslor, mitt liv och min vardag. Jag mår faktiskt bra. Fast i och för sig har jag ohyggligt ont i magen... Så ja, otroligt deprimerad ;)

 

Är det bara jag som blir förvånad när vissa individer uttrycker sina känslor i sociala medier? Jag ser alltid texter på exempelvis Facebook där folk inom mina kretsar klagar på deras liv. Alla mina läsare känner nog någon bekant som skriver deppstatusar för jämnan, om inte så kanske ni är den personen ;)

Jag som person skulle troligtvis aldrig skriva ut något sådant där alla kan se, visst om jag är sjuk kanske jag skulle kunna skriva en status som exempelvis "Usch, vad hemskt det är att vara magsjuk!", men för dagsläget skulle det inte falla mig i smaken. 

 

Om jag skriver från mitt perspektiv så vill jag ofta få mitt liv att framstå som perfekt, jag vill inte framstå som en deprimerad tjej som söker uppmärksamhet genom att skriva hur jobbigt jag har det. Vissa dagar mår jag dåligt, men dessa dagar är endast en liten del av mitt liv, för det mesta så mår jag alldeles underbart. Jag är en tonårstjej, jag har mina "ups and downs", det är mänskligt. Ibland är jag sönderstressad, ibland har jag ont i magen och ibland har jag ont i huvudet. Men bara för att jag har ont i huvudet en dag behöver inte det betyda att jag måste lägga ut det på exempelvis Facebook eller andra sociala medier. Det är iallafall min åsikt angående detta. 

 

Jag har troligtvis ett väldigt bra liv till skillnad från många andra; jag har gifta föräldrar, två systrar och många djur. Vi bor i ett stort hus, vi har en stor trädgård och vår ekonomi är stadig. Jag har omtänksamma vänner och en fin pojkvän. Trots allt detta kommer även jag på saker att klaga på, jag vill exempelvis bo i centrala Sverige (men skulle inte klara av att flytta för jag älskar mitt hem..). Alla klagar, jag som är uppvuxen i Närke borde ju klaga extra mycket.. Gnällbältet ni vet.. ;)

Men jag föredrar att se allting på ett positivt sätt, självklart klagar jag, men jag inser i efterhand hur mycket jag har som andra inte har. Något som andra skulle kunna göra vad som helst för att få uppleva. Så tänk efter en gång till innan ni klagar, det finns folk som skulle älska att ha de som ni har i dagsläget.

 

Jag förstår samtidigt varför individerna som skriver ut dessa klagstatusar gör som de gör. På så sätt får de uttrycka sina känslor i skrift. Det kan däremot vara bra att få prata ut, mun till mun. Detta hjälper antagligen många. Det finns ett flertal individer (inklusive mig) som föredrar att hålla sina känslor inom sig, men det ska man se upp för.

 

VÅGA PRATA KÄNSLOR! 

 

Dessa bilder kommer från olika källor som står skrivna längst ner på varje bild, sök gärna på "appreciate what you have" på google bilder för mer av dessa.

     

Av Cornelia - 17 november 2014 15:43

Nu är äntligen våra efterlängtade kattungar på besök igen.

Vi "sålde" dem till min mammas väninna, Susanne, för någon månad sen kanske. 

Eftersom hon och hennes döttrar ska till Thailand i tre veckor nu (asså shit, tre veckor i Thailand.. jag vill också!!) så ska vi vara "kattvakter". 

De har blivit så stora så! Hihi :)

 

Av Cornelia - 16 november 2014 21:51

Imorgon är det dags för ännu en skoldag, som tur är börjar jag någorlunda sent imorgon, 09.15 Men jag måste ta bussen ifrån min gamla skola 08.25

 

Eftersom det är skola imorgon så tänkte jag visa min kvällsrutin kvällen innan det är skoldags. Egentligen borde jag göra detta varje dag men jag gör det bara ett par gånger i veckan. Skulle även ha haft ansiktsmask men det glömde jag bort...

 

*

Jag börjar med att visa min ansiktsrutin.

Jag börjar med att sätta på mig ett slags hårband för att inte få hår i ansiktet.

Sedan använder jag två olika skrubbar, en från Gunry och en från Elizabeth Arden. 

Efter det använder jag en facial wash från Neutrogena, den doftar sjukt gott.

Sist men inte minst smörjer jag in mitt ansikte med en kräm från Garnier, en dagkräm idag eftersom att jag för stunden inte har någon nattkräm.

 

 

*

 

*

Vidare till min hemmagjorda läppskrubb.

Jag blandade endast ihop 1 tsk honung med 1,5-2 tsk strösocker.

Sedan applicerade jag den på läpparna och skrubbade lite försiktigt, gjorde så i ungefär 3 minuter för att sedan skölja läpparna med ljummet vatten och badda dem.

Sedan applicerade jag vaseline, för att mjukgöra läpparna.

 

  

*

 

*

Mitt hår är även något som måste hållas i skick, och då inkluderas ögonbrynen.

Jag bara plockade ögonbrynen lite snabbt (Före & Efter bild).

Sedan borstade jag mitt hår med en utredningsborste. Det är ett tips till er som har lätt att få tovor, det gör inte ont att borsta igenom håret med en sån här borste. Dock kan det behöva finkammas efter för bästa resultat.

När håret var borstat så kammade jag mitt hår i en mittbena.

Jag smetade i ett par produkter i mitt hår; Leave in grej och två oljor.

Sedan satt jag upp en låg tofs och flätade den.

 

*

 

*

När jag gjorde allt detta så lyssnade jag på en chill-lista på spotify och drack både te och typ kokosvatten. Man får ju inte torka ut huden ;)

 

*

 

Sedan så målade jag även mina naglar med ett beiget nagellack från essie, ballet slippers. Och så borstade jag tänderna och la på tandblekning på tänderna.

 

Nu dricker jag ett glas vatten... Mycket dricka i mitt liv ;)

 

Hadeeee  


Av Cornelia - 16 november 2014 18:18

Nu när vintern verkligen trycker sig på runt hörnet så känner jag att det är dags att köpa en ny vinterjacka.

Jag har kollat runt lite överallt, men jag fastnade på nelly.

Dessa fina jackor är något som jag absolut skulle kunna ha på mig.

De översta är lite billigare alternativ; 

Den mörkblå kostar 499:- och den andra kostar 599:-

Utav dem två så tycker jag att den blåa är finare, den svarta har en mysig luva men är inte riktigt vad jag vill ha tror jag.

Bilderna under är de som är något dyrare men inte extremt;

Den till vänster med en oerhört fin luva kostar 899:- och den mer figursydda kostar 799:-


Utav alla dessa jackor skulle jag nog helst vilja ha den tredje bilden, den för 899:-

Jag tycker om den så sjukt mycket, det är väldigt fina detaljer och luvan verkar så gosig.


Men sen måste jag ju få mina föräldrar att köpa den till mig, så där kommer problemet med det hela.

Om de inte vill köpa den till mig så för jag gå ner i pris och välja mellan de andra... Men jag hoppas verkligen på att de ska gå med på att jag får köpa den dyraste. 

Den är inte bara dyrast, utan även snyggast. Men så brukar det ju vara ;)

 


Länkar till jackorna:

http://nelly.com/se/kl%C3%A4der-f%C3%B6r-kvinnor/kl%C3%A4der/jackor/vero-moda-631/maliva-zipper-short-jacket-630146-6143/

http://nelly.com/se/kl%C3%A4der-f%C3%B6r-kvinnor/kl%C3%A4der/jackor/only-589/london-coat-589827-14/

http://nelly.com/se/kl%C3%A4der-f%C3%B6r-kvinnor/kl%C3%A4der/jackor/sallycircle-541/must-evelina-parkas-542066-14/

http://nelly.com/se/kl%C3%A4der-f%C3%B6r-kvinnor/kl%C3%A4der/jackor/jeane-blush-396/leah-parkas-396946-14/


Av Cornelia - 13 november 2014 21:41


  

Av Cornelia - 13 november 2014 21:20

Idag fyller denna fina tjejen år! 

Hon har varit min vän i ett antal år nu... dessvärre flyttade hon tiibaka till Tjeckien förra sommaren, när vi hade gått ut åttan. 

Jag saknar henne så sjukt mycket...

Kommer så väl ihåg när jag och Sabrine gick hem till henne dagen innan hon skulle åka och sa hejdå... När vi skulle gå hem så följde hon oss en bit... Vi sprang fram och tillbaka och kramade henne, tog massa bilder... Det var hemskt. Jag fick en bild på henne när jag var där själv en gång, hon hade ritat den och den var jättefin eftersom hon är en talangbegåvning! 

Hon lärde mig att åka längdskidor, vi åkte i flera timmar. Jag suger fortfarande men jag har iallfall försökt, och allt blev roligt med Mari. Hunden drog mig när jag stod på skidorna, vi åkte nedför en brant backe (och uppför, puuh), och så åkte vi på ett spår som tog 10 gånger längre tid än när hennes lillebror som kanske var fyra år gick där.. Ja, jag var inte så snabb av mig ;)

När vi var klara gick vi in och drack oboy och åt tjeckiska pepparkakor som de hade bakat! Annorlunda, men väldigt gott! 

Mariana, jag kommer aldrig att glömma dig.

 

 

Av Cornelia - 13 november 2014 20:35

I förrgår kvälls så kom Jonas hem, men jag träffade honom inte förrens igår i skolan.

Det var så kul att äntligen få träffa honom igen, det kändes som att han hade varit borta mycket längre än en vecka.

Efter skolan så följde han med mig hem, han hade sin väska full med presenter!! Han hade köpt godis till alla i min familj, jag fick en mintchoklad mums! Men inte nog med det, jag fick även ett armband från SNÖ of Sweden!

Den kom i en liten, svart sidenpåse och Jonas fick hjälpa mig att knäppa det. Det är i äkta silver.

Jag har även örhängen med samma märke så jag var tvungen att ha dem idag så att jag matchade med mitt sjukt fina armband.

Men seriöst.. Vet ni vad SNÖ kostar..?! Yeah!


Sen såg vi på filmer, Dear John och någon skräckis. Vi hade tända ljus och åt utav mintchokladen, hihi.

En "välkommen tillbaka" kväll! ;)


Jag är oerhört glad över att han är tillbaka! Älskar dig!


HADEEEEEE


 


Av Cornelia - 10 november 2014 22:08

Idag är det 6 månader sen jag blev tillsammans med Jonas, ett halvår.
Dessa 6 månader har varit alldeles underbara. Finns ingen jag hellre skulle velat tillbringa dem med.
Och fler månader kommer det bli.

Tyvärr så kunde han inte tillbringa vår halvårsdag med mig, men han hade skrivit ett brev som jag öppnade när jag vaknade. Jag blev så sjukt glad!

Jonas, tack för dessa 6 månader. Jag älskar dig! Du är bäst! Puss.

Cornelia

Ovido - Quiz & Flashcards